Tuokko Kelossa - ei elossa - on ikuisuuden vertauskuva.

Tuokko: Keitä työläisakka kahvit

  • Kahvinkeitin rouvaa odottamassa
    Kahvinkeitin rouvaa odottamassa

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/keita-rouva-kahvia/1322750

 

Paavo Lipposen pahantahtoisista väitteistä huolimatta Kokoomuksen iloiset rouvat ovat varsin ihania liehuvine liekinvarsineen. Siinä Paavo on täysin oikeassa, ettei lainahöyhenissä koreilevaa Juttaa voi laskea kuuluvaksi tyylikkäisiin kokoomusrouviin, joista Jenni Haukio käy hyvästä esimerkistä.

 

Turhaa puhetta tytöttelystä kerta kaikkiaan. Tytöt ovat tyttöjä ja rouvat tekevät niitä lisää. Taitaapi kokoomus- ja demarirouvien kahvit nykyisellään keitellä Lipposen tehtaileman piikalain tuella palkattu vasemmiston äänireserviksi syrjäytetty työläisakka.

 

Jutan tytöttely ja rouvittelu on joka tapauksessa rumaa. Juttahan on melkein Paavo Lipposen perintöprinsessa SDP:n puheenjohtajana ja sellaisena arvostelulle lähes yhtä tabu kuin ”Mooses” itse, jonka isoäidin isä sentään oli ensimmäisenä sysmäläisenä miehenä valmistunut Jyväskylän seminaarista.

 

Hävettää ihan Paavon ja Jutan puolesta. Onko Suomen kansa todella niin kateellista, etteivät osaa antaa arvoa niille, jotka kantavat vastuun suomalaisten verovarojen ohjaamisesta rajattomien rajojen ulkopuolelle.

 

Kyllä kansan on nyt otettava itseään niskasta kiinni ja tulevissa mielipidetiedusteluissa ilmoitettava äänestävänsä demareita. Vastakkainasettelun aika on ohi. Kyllä kansan kovaan kalloon on taottava, että todellinen työväenpuolue on SDP:n herra- ja rouvahissi, minne kokoomusrouvilla ei ole mitään asiaa.    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Lasse Askolin

Miehisten miesten Ateenassa juuri kuluneella pääsiäisviikolla komensin enkä 20 kertaa eri ravintoloissa henkilökuntaa keittämään minulle maitokahvit "kafes filtru ke gela".
Joka kerralla kahvinkeittäjänä oli 20-30-vuotias mies.
"Akat" olivat kai kirkoissa, joissa pääsiäisviikon jumalanpalvelukset kestivät eri iltoina aina nelisen tuntia.
Minäkin ehdin ravintoloista kahveilta palveluksiin ihan hyvin mukaan saamaan Kristuksen hautapalveluksessa pitkäperjantaina sänkitukkani täyteen pappien kirkkokansan ylle vyöryttämiä massoja kukkien terälehtiä.
Pää näin kukitettuna palasin kirkkoaukion terassiravintolaan taas kahville, kun en jaksanut lähteä tunniksi kaupunkia kiertävään ristisaattoon askeltamiseni vaivalloisuuden takia.
Ja nuori mies seuraavatkin kahvit mulle keitti. Sain ilmaisena extrana jonkinlaisen rinkelinkin.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Ehkäpä Balladi Saimaalta eli Kaunis Veera on traumatisoinut kahvinkeiton feministeille (Lipponen?). Elokuvassa ja laulussa kaunis Veerahan tuli Prinsessa Armada nimiseen tervahöyryyn juuri kahvinkeittäjäksi. Nyt sitten naisten kahvinkeitto demonisoidaan aina sovinistiseksi vaatimukseksi.

Olet täysin oikeassa siinä, että monet "naisten työt" ovat välimeren kulttuurissa miesten töitä muulloinkin kuin pääsiäisenä. Jossakin päin maailmaa kaikki työt kodin ulkopuolella on miesten töitä. Lipposen mielipide oli epätoivoinen heitto tehdä kärpäsestä härkästä uppoavan puoluekannatuksen pysäyttämiseksi.