Tuokko Kelossa - ei elossa - on ikuisuuden vertauskuva.

Tuokko: Jalkapallon Saksa-Kreikka kuin jääkiekon Neuvostoliitto-Tsekkoslovakia

Ylihuomenna 22.6.2012 pelataan Saksa-Kreikka jalkapallon EM-kisoissa. Mielenkiintoinen ottelu. Poliittisesti. Tapahtumaa voidaan verrata Tsekkolovakian miehitykseen (Prahan syksy) vuonna 1968 ja sitä 1969 seuranneisiin mielenosoituksiin Tsekkolovakiassa maan lyötyä kahdesti Neuvostoliiton jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa Tukholmassa.

 

Yhtäläisyydet ovat nykyiseen Kreikkaan ovat silmiinpistävät. Varsovan liiton silloinen jäsen Itä-Saksa oli keskeisessä roolissa Tsekkoslovakiaa miehitettäessä ja palautettaessa kuriin ja nuhteeseen. Tällä kertaa yhdistynyt Saksa toimii vaihteeksi Naton pankkien (jotka ovat vyöryneet Varsovan liiton panssareiden sijaan) käskyläisenä Kreikan taloudellis-poliittisessa miehityksessä.

 

Helposti on yhdistettävissä myös Jan Palachin polttoitsemurha 16.1.1969 Prahassa ja Dimitris Kristoulasin ampumisitsemurha 4.4.2012 Ateenassa.

 

Toki erojakin löytyy. Kansan on vaikeampi tiedostaa taloudellis-poliittista miehitystä kuin sotilaallista; eikä hyväksikäyttö kohdistu pelkästään Kreikkaan vaan kaikkiin Naton taloussotilaallisen siiven, EU:n, pieniin jäsenmaihin.

 

Poliittista painoarvoa ja räjähdysherkkää materiaalia sisältävä ottelu pelaataan joka tapauksessa Gdanskin stadionilla tulevana perjantaina. Useimmat tietävät Gdanskin olevan Lech Walesan johtaman Solidaarisuus liikkeen syntysija. Olemmeko todistamassa ruutitynnyrin sytytyslangan syttymistä Saksa-Kreikka ottelussa? Jos Kreikka voittaa, on varmaa, että talouskurimuksessa selätetyt kreikkalaiset villiintyvät, mutta kohdistuuko se hurjistumisena EU:n ohjailussa - kuten Tsekkoslovakian Gustav Husak oli Neuvostoliiton – sätkynukkeilevaan Kreikan hallitukseen, nähdään ottelutuloksen ratkettua. Saksalaisten voitto tietäisi kreikkalaisille lisäfrustraatiota, mikä sekään ei Kreikan vallanpitäjille olisi täysin turvallista.

 

Onneksi puolivälierä ei voi päättyä tasan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Vaikeinta on veikata kuka voittaa kentän ulkopuolella.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Ottelu kentällä on nyt pelattu. Peli oli täysin saksalaisten komennossa. Voitaisiin puhua teurastuksesta, jossa toinen osapuoli Kreikka oli jo etukäteen täysin henkisesti alistettu ja lyöty. Merkel riehui katsomossa kuin paraskin jalkapallohuligaani osoittaen suosiotaan Kreikan kurittamiselle myös jalkapallokentällä.

Mitä kentän ulkopuolella tapahtuu, näemme sitten, kun seuraava nalli pamautetaan kreikkalaisten silmille. Kun kreikkalaiset ovat ensin vetäneet henkeä, sen jälkeen on meidän vuoromme haukoa henkeä!